Retourneren

Een besteld product kan in sommige gevallen geretourneerd worden, indien de wet Kopen op Afstand van toepassing is. Deze wet is bedoeld voor transacties tussen consumenten en bedrijven. Bij zakelijke bestellingen kan hier geen beroep op worden gedaan. Het te retourneren product moet in de originele verpakking worden geretourneerd.

Retour gestuurde producten worden niet teruggenomen indien ze:

  • Gebruikt zijn of de beschermfolie verwijderd is
  • Beschadigd zijn
  • Speciaal voor u zijn gemaakt
  • Speciaal voor u zijn besteld

Retour sturen

  • Stuur ons een retour verzoek via retouren@systeemkeuken.nl en vermeld het te retourneren artikel, de reden voor retour en het factuur nr.
  • Na ontvangst van uw retour verzoek wordt deze binnen 1 week beoordeeld en ontvangt u via e-mail een bericht van ons.
  • Indien uw retour verzoek is goedgekeurd ontvangt u een retour bon. Deze dient u bij uw retour zending te voegen.

Voorwaarden

  • Het te retourneren product moet binnen 7 dagen na aanmelding van de retour aan ons geretourneerd en door ons ontvangen zijn.
  • De retourzending moet zijn voorzien van een retour bon, die u van ons ontvangen heeft na goedkeuring retournering.
  • De retourzending dient te worden verstuurd naar het opgegeven adres op de retourbon.

NB: De retourzending dient voldoende te zijn gefrankeerd. Het risico van de retourzending ligt bij degene die de zending retourneert.Kosten business to business retourzending


Wij nemen alleen goederen terug na acceptatie verzoek en als deze ongeopend en in de originele verpakking zijn. Bij het retourneren of omruilen van producten kan tot 35% van het totale aankoopbedrag plus de verzendkosten in rekening gebracht.

Let dus goed op wat u bestelt, bijvoorbeeld op de maat en voltage/wattage van de producten. Let ook goed op wanneer u onderdelen (zoals bijvoorbeeld GN geleiders, rekjes, frituurmanden, knoppen, deurrubbers, onderdelen voor kranen, etc.) bestelt dat deze uitsluitend passen in/op de benoemde apparatuur. Heeft u wat anders, dan past het niet, en nemen wij het ook niet retour!

Kosten particulieren


De kosten voor het retour zenden komen voor uw eigen rekening, tenzij anders is overeengekomen. U dient altijd voldoende te frankeren, anders worden ze niet in ontvangst genomen en niet gecrediteerd. Het risico van de retourzending ligt bij degene die de zending retourneert.

De kosten voor het retour zenden variëren van € 9,95 voor kleine pakketjes tot € 75,00 voor koelkasten en/of kookapparatuur + € 12,50 administratie en behandelingskosten. Deze kosten kunt u vóór uw bestelling bij ons opvragen.

Terugbetaling


Zodra de product(en) zijn ontvangen en verwerkt, wordt het bijbehorende bedrag zo spoedig mogelijk op uw rekening teruggestort. De verzendkosten van de oorspronkelijke zending worden niet teruggestort tenzij anders is overeengekomen.